Ügymenet
         
 

A vásárlás a következők szerint történhet:

Az általunk, vagy Ön által kiválasztott gépjármű megtalálását követően felvesszük a kapcsolatot a külföldi eladóval. Írásban (e-mailen) visszaigazolást kérünk az autó állapotáról, korábbi sérüléseiről, szervizkönyv meglétéről stb. Ha írásos visszaigazolás nem érkezik, azzal az autóval általában nem foglalkozunk, mert valószínűleg az eladónak valamilyen titkolni valója van. Ha egy konkrét típusból 2-3 pozitív visszajelzés érkezik, akkor már bátran belevághatunk a külföldi autóvásárlásba. A továbbiakban felvázolunk három lehetséges megoldást a gépkocsi behozatalára. 

I. Megrendeléses vásárlás

Írásos gépjármű megrendelőt (szerződést) írunk egymás között. Részletesen pontról-pontra lefektetjük, hogy milyen paraméterekkel rendelkező gépkocsit vásároljunk meg. Fontosabb kritériumok: gyártmány, típus, évjárat, motor, futásteljesítmény (tól–ig) extrák, szín külső-belső, stb.

Rögzítjük az autó vételárát, amely tartalmazza a külföldi vételárat, a regisztrációs adót, szállítási költségeket és a műszaki vizsgáztatás díját. Mivel a forgalomba  helyezési költségekről az okmányiroda a vevő nevére szóló csekkeket és bizonylatokat állít elő, ezért ezeket külön kell megfizetni.

A vételár min. 20%-át foglalóként határozzuk meg a szerződésben. Természetesen a foglaló összege változhat típustól függően, és egyéni elbírálás alapján is. A szerződésben meghatározott jármű beszerzésére határidőt állapítunk meg. Ha ezen idő alatt nem találunk  megfelelő gépkocsit, a befizetett összeget visszafizetjük.

Mivel ez a szolgáltatás mindkét fél részéről kölcsönös és magasfokú bizalmat igényel, sok esetben előnyösebb lehet a következőkben leírt vásárlási forma:

 II. Együttutazásos vásárlás

A megrendeléses beszerzéssel szemben itt lényegesen egyszerűbb szerződéskötésre van lehetőség. (ami történhet akár szóbeli megállapodással is)
Ennél a vásárlási módnál nincs szükség ügynökségünk felé foglaló fizetésére, hiszen a külföldi vételárat egy összegben kell majd kifizetni az eladónak.
Az utazás választhatóan ügyfelünk saját autójával, vagy ügynökségünk gépjárművével történhet.
A kiutazás során ügynökségünk munkatársa a következő feladatokat látja el:

Utaztatás (vezetés), műszaki ellenőrzés, tolmácsolás, rendszám ügyintézés és ügyfeleink érdekeinek képviselete.

 A hazautazást követően azonnal megkezdődhet a magyarországi honosítás ügyintézése. Ennek a folyamata a következő: műszaki és közlekedés felügyeleti vizsga, regisztrációs adó befizetés, esetleges hitelügyintézés és végül a forgalomba helyezés.

 

Letöltések

Munkatársaink


   
   
   
© Importautok.com 2005